Στην κορυφή του λόφου "Στοχός" του οικισμού Νεστάνης βρίσκεται εκκλησάκι αφιερωμένο στον Αη Γιάννη τον Πρόδρομο το Θερμολόγο. H ονομασία οφείλεται στο ότι την περίοδο που ο πληθυσμός υπέφερε από τις θέρμες της ελονοσίας ζητούσαν την θαυματουργική επέμβαση του Αη Γιάννη για την ίαση τους. Το έθιμο ήταν να πηγαίνουν ένα ασημένιο κουτάλι και να μαζεύουν χώμα από τις τέσσερις πλευρές της εκκλησίας και να αφήνουν το κουτάλι ως τάμα στον Αη Γιάννη για την θεραπεία τους.

Στα θεμέλια της εκκλησίας έχουν αναγνωριστεί απομεινάρια αρχαίου Ναού αφιερωμένου κατά πάσα πιθανότητα στην αρχαία Δήμητρα. Και εδώ εμφανίζεται η συνέχεια μεταξύ αρχαίας λατρείας και της μετέπειτα χριστιανικής έκφρασης της πίστης. Σήμερα στο λόφο αυτό υπάρχει αναρριχητικό πεδίο, 4ου, 5ου και 6ου βαθμού, ύψους 70μ., με δύο διαδρομές και δύο ρελέ διαφυγής.

Τα Νέα μας

  • 07 Οκτ

    Πιστοποίηση Προτύπου ISO9001

    Το ξενοδοχείο Hondos Classic Hotel & Spa στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση και εδραίωσης του ονόματος του στο χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων πρ... read more